Главная » 2012 » Ноябрь » 23 » Незаконна забудова
09:25
Незаконна забудова
Незаконна забудова на вул. Звіринецькій і вул. Новоселицькій – «Форум порятунку Києва» звернувся до прокуратури м. Києва з вимогою припинити незаконну забудову, що загрожує життю людей
 
Прес-центр «Форум»
 
Громадянська кампанія «Форум порятунку Києва» спільно з жителями історичної місцевості Києва Звіринець звернулась до заступника Генерального прокурора України – прокурора м. Києва Анатолія Мельника з вимогою припинити незаконне будівництво багатоповерхових жилих будинків з паркінгами на вул. Звіринецькій, 47, 49/6, пров. Новоселицькому, 4, 4а; на вул. Новоселицькій, 8, 10, 12.  
 
Громадянська кампанія 
ФОРУМ ПОРЯТУНКУ КИЄВА
13.09.2011  № 15 (1226)Заступнику Генерального прокурора 
                                                                                України – прокурору міста Києва
На № ________ від __________                                                                                                          
державному раднику юстиції 3 класу 
Мельнику А. С. 
  
03150 м. Київ, вул. Предславинська,
45/9
Про припинення незаконного 
будівництва багатоповерхових 
жилих будинків з паркінгами 
на вул. Звіринецькій, 47, 49/6, 
пров. Новоселицькому, 4, 4а;
на вул. Новоселицькій, 8, 10, 12 
в м. Києві
 
ЗВЕРНЕННЯ
Шановний Анатолію Степановичу!
Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві 22.12.2010 видано дозвіл № 2317-Пч на будівництво багатоквартирних житлових  будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями на вул. Звіринецькій, 47, 49/6, пров. Новоселицький, 4, 4а на замовлення ТОВ «Ітон груп» і зареєстровано 15.06.2011 декларацію за № КВ08311005634 про будівництво багатоповерхових будинків на вул. Новоселицькій, 8, 10, 12 на замовлення ТОВ «Ітертех Інвест».
       Всупереч вимогам закону, у приватному секторі, де земельні ділянки відведені 
під житлове індивідуальне будівництво, власниками цільове призначення земельних ділянок змінено.
      Крім того, дозволи (декларації) на початок будівельних робіт видані з порушенням закону, отже мають бути скасовані.
Погодження проектів містобудівної документації здійснено  без проведення громадських слухань, що також заборонено законом.
Згідно п. 1 ст. 21 Закону України «Про регулювання  містобудівної діяльності»  міські  ради та їх виконавчі органи зобов’язані забезпечити:
оприлюднення прийнятих рішень  щодо розробленої  містобудівної документації на місцевому рівні з прогнозованими правовими, екологічними та економічними наслідками;
оприлюднення проектів  містобудівної документації на місцевому рівні та доступ до цієї інформації громадськості;
реєстрацію, розгляд та узагальнення пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації на місцевому рівні;
узгодження спірних питань  між громадськістю і замовниками містобудівної документації на місцевому рівні через погоджувальну комісію;
оприлюднення результатів розгляду пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації на місцевому рівні.
           
П. 2 ст. 26 Закону України «Про регулювання  містобудівної діяльності» передбачає, що суб’єкти містобудування зобов’язані додержуватися містобудівних умов та обмежень під час проектування і будівництва об’єктів.
Ст. 103 «Зміст добросусідства» Земельного кодексу України передбачає, що:
п. 1. Власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо).
п. 2. Власники та користувачі земельних ділянок зобов’язані не використовувати земельні ділянки способами, які не дозволяють власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок використовувати їх за цільовим призначенням (неприпустимий вплив).
Жодні пункти вказаних статей законів не були виконані, суперечності по спірним питанням не розглядались. ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛІВ НА БУДІВНИЦТВО ВИКОРИСТАНО СФАЛЬСИФІКОВАНІ ДАНІ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ М. КИЄВА, ЩО НІБИТО ЖИЛІ БУДИНКИ Є НЕЖИЛИМИ, зокрема будинок по вул. Звіринецькій, 45а. Внесення до офіційних документів завідомо неправдивих даних тягне за собою кримінальну відповідальність. Зазначений жилий будинок зареєстрований в Київському міському БТІ як жилий, в ньому зареєстровані та постійно проживають люди.
Однак у червні-липні 2011 року ТОВ «Ітертех Інвест» і ТОВ «Ітон Груп» приступили до  будівництва, не надавши жодної правдивої інформації жителям прилеглих  будинків.

Багаторазові звернення з проханням пред’явити будівельну документацію ігнорувались, що свідчить про те, що навіть отримані з порушеннями дозволи будуть порушуватись.
Наприклад, хоча в будинку на вул. Звіринецькій, 47, 49, на пров. Новоселицькому, 4, 4а на площі 7,5 тис. кв. м заплановано всього 7 (сім!) квартир, для того, щоб не планувати обов’язкову автомобільну стоянку, для якого на виділеній земельній ділянці не існує ніяких умов, ТОВ «Ітон Груп» будує не передбачений проектом підземний багатоповерховий автомобільний паркінг – всі санітарно-побутові розриви значно менше передбачених державними нормами (згідно Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів «виїзди  і в’їзди із підземних гаражів і проїзди до них повинні бути розташовані не ближче 15 м від вікон ….житлових приміщень…), будівельні норми ГРУБО ІГНОРУЮТЬСЯ – паркінг і виїзд з нього проходить поруч з жилим будинком і виходить прямо на проїзжу частину вулиці (при нормі 35 м, за відсутності маневрової площі для автомобілів і відсутності площі для влаштування накопичувального майданчика перед в’їздом).
Розрахунок інсоляції зроблений ТОВ «Ітон груп» без урахування сусідніх будинків, що будуються ТОВ «Ітертех Інвест». Це також суперечить Державним санітарним правилам планування та забудови населених пунктів – п. 4.8, що передбачає контроль за інсоляцією.
Протипожежні норми згідно ДБН 360-92** (Додаток 3.1, обов’язковий) передбачають, що «…відстань від краю проїзду до стін будівель, як правило, слід приймати 5–8 м для будівель до 9 поверхів…» для проїзду пожежних машин, а фасадні стіни будинків що будуються, виходять майже на проїзжу частину на пров. Новеселицькому і вул. Новоселицькій.

Будівельні роботи проводяться з грубим ігноруванням шумових санітарних норм, на обох будівельних майданчиках одночасно працює дуже потужна будівельна техніка, роботи між фірмами-забудовниками не погоджуються – відкопаний на початку літа ТОВ «Ітон груп» котлован (будівельна фірма «Фундамент») не укріплений до кінця зі сторони жилого будинку, а фірма ТОВ «Ітертех Інвест» будує поруч свайний ряд і розміщує над цим котлованом бурильні установки «Bauer 40» вагою 140 тонн, від обох будівництв від посиленої резонансної вібрації на сусідніх будинках з’явились тріщини (протягом всього дня знаходитись в приміщеннях сусідніх будинків неможливо фізично, будинки коливаються і тріщать в прямому сенсі цього слова), частково зруйновано будівельною технікою і досі не відремонтовано сумісний мешканців вул. Звіринецької з ТОВ «Ітертех Інвест» паркан, на вулицях, де розташовується прибуваюча будівельна техніка, пошкоджено автомобільне покриття доріг.
В ході незаконного проведення будівельних робіт мешканцям прилеглих будинків вже завдана значна матеріальна шкода у вигляді руйнування фундаментів, парканів, тріщин на стінах будинків. 

Міліція та державні наглядові органи на багаторазові звернення мешканців виказують свої усні співчуття, але не роблять жодних дій щодо зупинення незаконних будівельних робіт. Не робиться нічого, щоб запобігти можливим трагедіям, за результатами яких можуть постраждати люди, а ця трагедія вже незабаром. 

На неодноразові звернення мешканців прилеглих будинків працювати акуратніше  будівельники фірми «Трансмост» працюють ще агресивніше. Кидають на землю багатотонні труби, шмати бетону, б’ють ковшами екскаваторів по зігнутому металу. Це відбуваються кожного дня впродовж декількох місяців.
Численні звернення мешканців до відповідних служб, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві, КМДА, ДАІ не приносять позитивного результату.

Ці свідомі умисні дії забудовників створюють нестерпні умови проживання, вже спричинили значну матеріальну шкоду майну мешканців прилеглих приватних будинків, загрожують здоров’ю та життю мешканців цих будинків!
На підставі викладеного, керуючись ст. 21, 22 Закону України від 05.11.1991 «Про прокуратуру», просимо:
  
1. Внести припис про припинення незаконного будівництва багатоповерхового будинку з паркінгом на вул. Звіринецькій, 47, 49/6, пров. Новоселицькому, 4, 4а.
2. Внести припис про припинення незаконного будівництва багатоповерхових будинків з паркінгом на вул. Новоселицькій, 8, 10, 12.
3. Принести протести на розпорядження Київської міської державної адміністрації  про зміну цільового використання земельних ділянок на: 
– вул. Звіринецькій, 47, 49/6, пров. Новоселицькому, 4, 4а; 
– вул. Новоселицькій, 8, 10, 12.
Принести протести на дозволи Інспекції  державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві на виконання будівельних робіт на:
–  вул. Звіринецькій, 47, 49/6, пров. Новоселицькому, 4, 4а; 
–  вул. Новоселицькій, 8, 10, 12.
Принести протести на погодження (затвердження) містобудівної документації із будівництва багатоповерхових будинків з паркінгами на:
– вул. Звіринецькій, 47, 49/6, пров. Новоселицькому, 4, 4а;  
– вул. Новоселицькій, 8, 10, 12.
6. Призупинити або скасувати відповідні будівельні ліцензії для будівельних фірм «Фундамент», «Трансмост» через численні порушення.
7. В зв’язку з тим, що незаконна забудова становить загрозу здоров’ю і життю людей, вже спричинила значну матеріальну шкоду майну жителів,  просимо упередити її і розглянути дане звернення в найкоротший строк.
8. Перевірити дозвільну документацію на проведення вищезазначених будівельних робіт і підстави на її отримання з метою встановлення фактів фальсифікації документів і вирішити питання про порушення кримінальної справи.
 
З повагою,
Головний координатор 
громадянської кампанії
«ФОРУМ ПОРЯТУНКУ КИЄВА»                                                Віталій Черняховський
 
Жителі будинків по вул. Звіринецькій, вул. Новоселицькій, вул. Буслівській, вул. Добролюбова:
Категория: Новобуд Новини | Просмотров: 1066 | Добавил: smbcommunity | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
More info
Главная навигация


second footer links
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps