Главная » 2012 » Декабрь » 3 » У Десятинному провулку може вирости чергова “висотка”, - «УДАР» у Київраді
15:13
У Десятинному провулку може вирости чергова “висотка”, - «УДАР» у Київраді

На місці нещодавно знесеної історичної споруди у Десятинному провулку незабаром може вирости чергова "висотка”.

Про це заявив заступник голови фракції "УДАР” у Київраді Андрій Странніков, - повідомили у прес-службі «УДАРу».  

"Абсолютно зрозуміло, що замість знесеної невеликої споруди забудовник запланував побудувати значно більший об'єкт. На це вказує 4-та категорія складності об'єкта, яка зазначена у дозволі на виконання будівельних робіт, виданому інспекцією Держархбудконтролю у місті Києві”, – зазначив депутат.

В "УДАРі” нагадують, що відповідно до Постанови Кабміну від 27 квітня 2011 р. N 557, споруди такого типу розраховані на постійне перебування більш як 300 осіб та/або періодичне перебування більше 500 осіб; становлять можливу небезпеку для більш як 10000 осіб, які перебувають поза об'єктом; у разі аварії або неможливості (недоцільності) подальшої експлуатації можуть спричинити збитки в обсязі понад 15000 мінімальних розмірів заробітних плат; можуть призвести до припинення функціонування об'єктів транспорту, зв'язку, енергетики та інженерних мереж регіонального рівня; можуть призвести до втрати об'єктів культурної спадщини місцевого значення. 

"Як бачимо, до такої категорії об’єктів посилена увага з точки зору їхньої безпечності. А ще це означає, що ескіз, який надав забудовник, де накреслений невеликий об’єкт, який нібито має бути тут збудований, – просто фікція.

Загроза втрати історичного обличчя Києва не лише в тому, що знищуються історичні пам’ятки, але насамперед у тому, що на їхньому місці виростають об’єкти, що псують усю архітектурну врівноваженість вулиць”, – підкреслив Андрій Странніков.

Депутати столичного осередку "УДАРу” виступають за введення мораторію на забудову історичної частини Києва.

Фракція "УДАР” у Київській міській раді зверталася до голови КМДА Олександра Попова з вимогою скасувати незаконні розпорядження Київської міської держадміністрації, які відкрили шлях до знищення пам’яток у Десятинному провулку, і не допустити в подальшому руйнування історичного обличчя Києва.

Депутати подавали звернення і до прокуратури міста Києва з вимогою винести протест на ці розпорядження КМДА. Але досі не отримали жодної реакції.

Категория: Новобуд Новини | Просмотров: 564 | Добавил: smbcommunity | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
More info
Главная навигация


second footer links
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps